onsdag 9. februar 2011

Kladd til innledning om informasjonskløfter

Informasjon er noe som er viktig for oss mennesker, noe vi trenger for å få med oss hva som skjer rundt oss. Vi er avhengige av å stadig få informasjon om det meste; været, nyheter og hendelser fra hverdagen. Denne informasjonen får vi gjennom ulike medier. Medier som tv, radio, Internett, avis osv. Men ikke alle har lik tilgang til disse forskjellige mediene, og dette skaper informasjonskløfter. Man kan definere informasjonskløfter som en trapp, med flere trinn hvor noen har tilgang på mer informasjon enn andre. Om man er på bunn av trappen for eksempel  har man ikke tilgang på noe, mens om man går trappetrinn for trappetrinn opp, så får man mer og mer av informasjonen og kunnskaper. Disse forskjellene kan ha noe med velstanden i folks liv å gjøre. I forhold til om man har en del penger og har mulighet til å skaffe seg disse midlene hvor informasjonen kommer fra, eller om man ikke har de samme ressursene. Informasjonskløftene skaper ett viss skille mellom menneskegrupper og samfunn. Gjør dette skille noe med menneskenes forhold til hverandre? Kan det skape hat? Eller forsterker det samholdet mellom oss, at vi lærer hverandre og får bedre kommunikasjon muntlig? Det er mange spørsmål som kan reises angående medienes informasjonskløfter. Og om det er positivt eller negativt er enda et.

4 kommentarer:

 1. Hele innledningen er veldig bra! Likte spesielt godt eksempelet med trappene. Gode spørsmål som gjør at man vil lese mer!

  SvarSlett
 2. En kort og grei innledning, illustrerer på en artig måte med bruk av trapp som metafor. Husk å bruke kilder så blir denne knakkanes bra! ;) Lurt å bruke spørsmål til leseren for å fange oppmerksomheten, lager et lite spenningsmoment;)

  Mvh
  Erlend

  SvarSlett
 3. Hei! Eg heite Birte og går på Sogndal Vgs. Vi i medieklassen har fått i oppgåve å skrive faglege kommentarar og legge dei igjen på nokre av bloggane til dere i Kongsberg. Det er det eg skal gjøre til dette innlegget ditt no.

  Dette er ei kort og grei innleiing. Du nyttar trapp som metafor for å gje lesaren forståing for kva informasjonskløft er. Dette var bra men noko rotete. Kanskje du kan omformulere setningane litt? Men behold døme!
  Du skriv at informasjonskløfter lagar skilje i samfunnet, spørsmåla du stiller på slutten av teksten gjer det heile meir spennande.

  Eg konkluderar med at dette var ei bra innleiing, og med nokre småendringar vert resultatet svært bra! Husk å skriv kjeldene dine!

  Lykke til vidare!

  SvarSlett
 4. Jeg støtter meg til kommentarene over. Du kan godt være enda mer presis når det gjelder hva en informasjonskløft er for noe - kom med definisjonen. Hvilke medier vil du legge vekt på i denne oppgaven? I selve oppgaven ligger det en problemstilling, presenter den i innledningen, si oss hva det er du vil diskutere.
  Husk at Internett er et nettverk av datamaskiner som danner basis for ulike kommunikasjonstjenester, og ikke et massemedium.

  SvarSlett